De magnetron is onmisbaar in de keuken, en het schoonmaken ervan lijkt een rotklus. Toch kan het een stuk eenvoudiger zijn dan je denkt. Dat lees je hieronder in Mia’s Tip voor de maand Maart:

Wat heb je nodig? Een schaaltje, dat geschikt is voor de hetere temperaturen, water en azijn. Doe ongeveer 150 ml water in het schaaltje en voeg daar 4 eetlepels azijn aan toe. Zet de schaal in het midden op de draaiplaat en laat deze 5 minuten op de hoogste stand draaien. Als je magnetron heel vies is laat je het deurtje na die 5 minuten nog 2 minuten dicht. De stoom weekt de viezigheid dan nog iets grondiger los. Doe het deurtje open en pak heel voorzichtig het schaaltje uit de oven. Heet! Neem dan ook het draaiplateau (ook heet) uit de magnetron en was het af. Maak daarna de binnenkant schoon met een vaatdoek of spons. Je zult zien dat je het vuil er zo af wrijft. Het water heeft alles losgeweekt en de azijn bindt de vieze geurtjes en laat de magnetron weer lekker fris ruiken.