Op vrijdagmiddag 24 maart 2017 starten we in MFC ’t Vinkhuys weer met een schildercursus speciaal voor kinderen! Docente Summer zal wederom zeer enthousiast met de kinderen werken aan hun: creativiteit, techniek en inzicht.

 
krokussen
kinderclub

Kinderclub ’t Vinkhuys

Woensdagmiddag van 14.15 tot 15.45 uur.

Kosten: € 12 per kind per jaar, incl. drinken en koekje. Of voor 1 keer: € 1.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Binnen ’t Vinkhuys worden al jarenlang diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Naast de kinderclub op woensdagmiddag en de kindervakantieactiviteiten (KVA) tijdens de schoolvakanties breidt MFC ’t Vinkhuys het programma uit met: Kinderclub +. In samenwerking met Buurt zes organiseert ’t Vinkhuys daarmaast nog een aantal kinderactiviteiten zoals een rommelmarkt en kerstfeest.

Bij binnenkomst zijn de kinderen vrij om te tekenen of schrijven in hun eigen boekje. Als alle kinderen er zijn gaan we werken aan de hand van het programma aanbod.

Kom gewoon langs op de woensdagmiddag vanaf 14.15 uur.

• Padma
• Guldar
• Nadia
• Ettie

Programma Kinderclub mei, juni en juli 2017

Programma Kinderclub mei, juni en juli 2017

Woensdag 3 mei

We gaan bloembollen potten. Je krijgt je bloembol in een pot mee naar huis. Als er nog tijd over is kunnen we zelf bloemen gaan knutselen.

Woensdag 10 mei

Het is bijna moederdag. Jouw moeder is toch ook de allerliefste! We gaan iets voor haar maken.

Woensdag 17 mei

Woensdag 17 mei

Het is al weer een tijdje geleden en jullie wilden het graag weer een keertje doen: BINGO!

Woensdag 24 mei

Woensdag 24 mei

Een  doosje voor spulletjes is altijd handig en mooi versierd ook nog eens erg leuk!

kinderclub

Woensdag 31 mei

Wegens succes herhaald. We hebben vandaag een spelletjesmiddag. Je mag je mobieltje of tablet ook mee nemen.

Woensdag 7 juni

Mijn vader is de beste! We gaan vaderdagkadootjes maken.

Woensdag 14 juni

Het is vandaag buitenspeeldag! De straat bij de vensterschool wordt afgezet. Daar kan je een heleboel leuke spelletjes doen. Het thema is dit jaar superhelden.

Woensdag 21 juni

IJsjes mmm, we zijn er allemaal dol op. We gaan ijsjes knutselen.

Woensdag 28 juni

We gaan een anti-verveel-pot maken. Voor als het in de zomervakantie  een dagje regent bijvoorbeeld. Zo heb je altijd wat leuks te doen!

Woensdag 5 juli

Je mag je eigen pizza maken. Dat wordt smullen!

Woensdag 12 juli

We rekenen op prachtig warm zomerweer. Neem je zwemkleding mee en een handdoek dan gaan we spelen bij de fonteintjes.

Woensdag 19 juli

Woensdag 19 juli

Het is vandaag de laatste kinderclub voor de zomervakantie. We gaan lekker picknicken in het Diamantpark. De eerste kinderclub na de vakantie is op woensdag 6 september.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe!

KVA – KinderVakantie-Activiteiten comité Vinkhuizen

In de basisschoolvakanties worden diverse activiteiten georganiseerd door het KVA comité Vinkhuizen bestaande uit: Buurtcentrum de Wende, MFC ‘t Vinkhuys, Speeltuin Vinkhuizen Zuid, de Vensterschool, Bslim, Stichting Sencerité, SKSG Kinderwerk/NSA/BSO. Het exacte programma wordt aangekondigd in “Op ‘t Vinkentouw” op www.vinkhuizen.nl, op deze website van ‘t Vinkhuys en op folders die in alle scholen en wijkaccommodaties verspreid worden.

zomerdrives

Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen
www.vinkhuys.nl
email: info@vinkhuys.nl
tel. 050-5770770

Hoe kom je aan een Stadjerspas?

Hoe kom je aan een Stadjerspas?

Stadjerspas voor minima en hun kinderen

Inwoners van de gemeente Groningen (‘Stadjers’) met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm, krijgen met Stadjerspas.nl korting op diverse activiteiten en producten. Bijvoorbeeld bij lidmaatschap van een sport- of hobbyvereniging, museumbezoek, lidmaatschap van de bibliotheek en nog veel meer. Ook kun je gratis meedoen aan activiteiten in de vakanties van het jeugdteam, waar je anders voor moet betalen. Hiervoor krijgt je een pas (sleutelhanger). Een abonnement op de stadjerspas is gratis. Meer informatie: https://stadjerspas.nl

Wanneer je niet handig bent met computers

Je kunt hulp krijgen bij een STIP bij jouw in de buurt. In Vinkhuizen zit het STIP in de Vensterschool Siersteenlaan 480: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur zijn ze open. Daar kunnen ze een e-mailadres voor u maken en helpen met het gebruik van Stadjerspas.nl.