De Patchwork/Quiltersgroepen van wijkcentrum ’t Vinkhuys organiseren op zaterdag 2 november a.s. hun jaarlijkse tentoonstelling, de 19e alweer.

Er zijn op dit moment 4 groepen die afwisselend op dinsdag, ’s ochtends en ’s avonds, bij elkaar komen om aan hun quilts te werken. Ook wordt er jaarlijks een thema gekozen waarop iedereen zich met naald en draad (en soms ook met de naaimachine) kan uitleven. Thema het afgelopen cursusjaar: “vouw- en vlechtwerk”.

In de zalen van de boerderij zullen dit jaar ca. 80 quilts te zien zijn. Van hele kleine tot hele grote en alles wat daar tussen zit.

Quilttentoonstelling 2016

Mooiste quilt

Bezoekers kunnen een leuke prijs winnen met het beoordelen van de quilts. Op De Deel kunt u, onder het genot van een kop koffie of iets fris, op het enquêteformulier aangeven welke quilt u het mooiste vond. De maakster van de uiteindelijk mooiste quilt krijgt een wisselbokaal. Uit de ingeleverde formulieren wordt via loting een winnaar gekozen. Hij/Zij krijgt een waardebon. Er is ook nog een loterij, met als prijzen de door de verschillende groepen gemaakte “groepsquilts”

Goede doel

De opbrengst van de loterij en de eigen verkooptafel gaan elk jaar naar een goed doel. Dit jaar is dat het UMCG Alzheimerfonds. De opening van de tentoonstelling zal om 10.00 uur worden gedaan door een vertegenwoordiger van het fonds. Zij zullen ook de hele dag aanwezig zijn op De Deel van ’t Vinkhuys om informatie geven.

Quilttentoonstelling 2016

Gastquiltster en Quiltwinkel

De gastquiltster dit jaar is Margie Broens (bekend onder de naam Maggiebeequilts.com) Zij zal wat van haar werk laten zien in de Pronkkamer.
De quiltwinkel van dienst is De Ganzerik uit Oppenhuizen. Bij hen kunt u stofjes, quiltbenodigdheden etc. aanschaffen.

Openingstijden en entree

De tentoonstelling is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 4,00.

U vindt ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan 94 in Groningen. Voor eventuele vragen omtrent de tentoonstelling kunt u contact opnemen met info@vinkhuys.nl

Quilts
Quilttentoonstelling 2016