Avifauna geeft op 27 februari vanaf 19:00u een lezing door Aaldrik Pot.

De onsterfelijke nachtegalen
Een Natuurdagboek
Aaldrik Pot groeide op aan de kust van Groningen en bracht honderden uren door in een piepklein natuurgebiedje in het havengebied van Delfzijl. Sinds 2006 woont hij in Norg (Drenthe) en heimwee naar het Groninger Hogeland en de Waddenkust bracht hem op het idee een briefwisseling te starten met Barbara de Beaufort die op een voormalige kwekerij in het Groningse Zandeweer een waar natuurparadijsje heeft ontwikkeld. Het resultaat van die briefwisseling verscheen in de vorm van het natuurdagboek De onsterfelijke nachtegalen dat de longlist haalde van de Jan Wolkersprijs.

In zijn lezing gaat Aaldrik in op de vele vogels die in zijn boek voorbij komen. Hij vertelt onder meer over zijn cameravalonderzoek naar prooikeuze van buizerds, over de terugkeer van de raaf in Nederland, zijn nieuwsgierigheid naar wat zwarte spechten nu precies zoeken als ze een halve boom openhakken, over de slechtvalk op het Gasuniegebouw in Groningen en dat wespendieven volgen buitengewoon frustrerend werk is. En het zal natuurlijk ook over nachtegalen gaan, een soort die nagenoeg uit Drenthe is verdwenen.

Aaldrik Pot over zichzelf:
“Eerste helft van mijn leven in Delfzijl gewoond en daar veel aan de kust gevogeld en wadvogeltellingen gedaan.
Bestuurslid van Avifauna geweest en samen met Marnix Jonker oprichter van de jeugdvogelwerkgroep Klein Jantje.
Onder meer als Rayonbeheerder gewerkt bij het Groninger Landschap en later boswachter voor Staatsbosbeheer in de Kop van Drenthe en me onder meer gespecialiseerd in diersporen. “