In het nieuwe jaar gaan er weer een aantal nieuwe cursussen van start. Zo kun je je op creatief gebied aanmelden voor de schildercursus op donderdagochtend en kun je kaarten maken bij Hobby Doe. Wil je juist in beweging komen na de feestdagen? Start dan met de cursus Tai Chi Tao, Yoga of Gymmix! Hieronder vind je alle informatie over de cursussen. er een aantal cursussen die weer van start gaan. Het aanmelden doe je via onze webshop. Dat kan vanaf maandag 18 december (13:00 uur).

Schildercursus

Vanaf donderdag 11 januari gaat de schildercursus weer van start.

Je leert technieken voor schilderen, bijvoorbeeld hoe je snelle schetsen kunt maken, kleuren kunt mengen, hoe om te gaan met de juiste verhouding en perspectief en hoe te componeren om te komen tot een mooi schilderij (realistisch of abstract). Je laat je inspireren door het werk van bekende schilders, maar ook door jouw medecursisten. Naast voorbeelden van foto’s of de directe waarneming gaan we ook vanuit de eigen fantasie aan het werk. We werken via opdrachten, maar er is voldoende ruimte om eigen ideeën en thema’s uit te werken.

Je maakt kennis met diverse materialen, (eventueel gecombineerd met elkaar) en leert verschillende technieken toe te passen. Schilder je al langer of heb je al materiaal, dan kun je gewoon hiermee werken. Bij de meeste opdrachten kun jezelf kiezen met welk materiaal je wilt gaan werken. De meeste materialen kunnen tijdens een les tegen kostprijs uitgeprobeerd worden.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We werken in een kleine groep, waardoor iedere cursist op zijn of haar niveau kan werken. Hoewel de begeleiding vooral individueel is, bespreken we de eindresultaten gezamenlijk om van elkaar te leren.

Op donderdagochtend is het mogelijk om vrij naar onderwerp te schilderen, waarbij ondersteuning wordt gegeven.

Lestijden: 09.30-12.00 uur

Aantal Lessen: 12

Kosten: €45,- exclusief materialen

 

Hobby Doe

Op donderdag 18 januari start een nieuwe reeks bijeenkomsten van de cursus Hobby Doe. De cursus is bedoeld voor dames die het leuk vinden om samen creatief bezig te zijn.

Deelnemers krijgen een pakketje met materiaal voor het maken van 3 kaarten, waarvan 1 borduurkaart.

Lestijden: 09.30-11.30 uur

Kosten: € 5,- per keer inclusief materialen voor 3 kaarten

Vindt plaats in de oneven weken (vanaf week 39).

 

Gymmix

Voor een snelle verbetering van je conditie en vergroting van je spierkracht doe je mee met gymmix.

Het eerste half uur is gericht op je uithoudingsvermogen, op opzwepende muziek gaan we aan de slag, we beginnen met low- en eindigen met hi-impact. Het tweede half uur is voor de oefeningen, waarbij we het hele lichaam bij langs gaan, met een grote nadruk op de zogenaamde bbb-zones, wat staat voor buik, billen en benen. Ook de armen en de rug worden niet vergeten.

Het is een vrij pittige les die toch iedereen kan meedoen, omdat oefeningen licht of zwaar kunnen worden uitgevoerd.

Kom vooral eens langs en doe gewoon mee. Zorg er voor dat je makkelijke (sport)kleren aan hebt, sportschoenen zijn ook belangrijk, net zoals een handdoek om op te liggen en een flesje water voor de dorst.

Je kunt 3x per week trainen:

maandagochtend: 10.15-11.15 uur

maandagavond: 19.15-20.15 uur

vrijdagochtend: 09.00-10.00 uur

Kosten: €25,- voor een strippenkaart van 10x of €50,- voor een strippenkaart van 20x.

Voorkeur voor contante betaling (of PIN) via de balie.

Kennismakingsles is gratis. De strippenkaart is bij de balie verkrijgbaar.

 

Tai Chi Tao Groep 1

Tai Chi Tao is een manier van bewegen en is afgeleid van Tai Chi. De vorm is gericht op rust en ontspanning en is aan te passen aan de mogelijkheden van de deelnemers. Leeftijd speelt geen rol. Iedereen kan mee doen, ook als je wilt zitten.

De lessen zijn ook geschikt voor mensen met o.a. reuma, MS, en fibromyalgie omdat je zelf je grenzen kunt bepalen voor wat haalbaar is. Door de rustige en soepele bewegingen wordt de balans verbeterd. Speciale kleding is niet nodig, draag wat je prettig vindt.

Het zijn lessen van een uur, met halverwege oefeningen op de stoel.

Het is niet alleen ontspannend maar ook heel gezellig om mee te doen met deze vorm van bewegen.

Dinsdagavond:

Tijd: 19.45-20.45 uur

Kosten: € 45,-

Aantal lessen: 12

Donderdagmiddag:
Tijd: 13.15-14.15 uur
Kosten: € 45,-
Aantal lessen: 12

 

Yoga voor ontspanning

Deze vorm van yoga is voor iedereen geschikt, jong of oud, lenig of niet lenig. Een manier om lichaam en geest te versterken en tegelijkertijd tot ontspanning en evenwicht te komen.

Artsen verwijzen patiënten dikwijls naar een yogacursus, omdat uit de praktijk blijft dat yoga beoefening spanningen makkelijker oplost, de bloedcirculatie bevordert, de natuurlijke ademhaling verbetert, spieren en gewrichten soepel houdt en weerstand tegen ziekten vergroot.

Maandagochtend:

Tijd: 09.00-10.00 uur

Aantal lessen: 12

Kosten: € 45,-