De wijkvervoersdienst Vinkmobiel die in december voor proef van start ging krijgt pluspunten van de wijk. Ouderen zijn blij met de nieuwe voorziening. Ook de vrijwilligers zijn enthousiast. Gratis uitproberen kan nog tot en met 8 februari.

Vinkmobiel is vooral bedoeld voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn, maar iedereen mag er gebruik van maken. Wie eens mee wil kan bellen met 085 79 20 377 en zijn of haar ophaaladres en bestemming doorgeven. Vinkmobiel rijdt op maandagen tot en met vrijdagen tussen 8:00 en 18:00. Een rit kost € 2,=. Betalen gaat niet contant maar modern en eenvoudig: pinpas tegen het betaalapparaat, en klaar.

Eindelijk weer naar mijn goede vriendin aan de andere kant van de wijk!
Voor veel wijkbewoners is iemand bezoeken of deelnemen aan een activiteit een belangrijk moment in de week. Maar niet iedereen is mobiel. Bij een praatgroep bleven daardoor sommigen noodgedwongen thuis. Sinds de kerst is dat anders. Vinkmobiel haalt ze nu elke week op en brengt ze weer thuis. Winst voor de wijk: iedereen kan deelnemen aan activiteiten.

Vinkmobiel is een gezamenlijk initiatief van Lentis, stichting Wijk Mobiel, ‘t Vinkhuys, het Ouderenplatform Vinkhuizen i.o. en de vereniging Noorden Duurzaam. Samen is dit de Initiatiefgroep Vinkmobiel. De initiatiefgroep overlegt geregeld met het Wijkoverleg VInkhuizen, de gemeente en andere instanties in en voor de wijk.

Het project kost geld. De voorlopige ritprijs van € 2,= dekt ongeveer een kwart van de kosten. De rest komt uit andere bronnen zoals gemeente, fondsen, sponsoring en giften. De initiatiefgroep gaat door met fondswerving. Het doel: € 1,= per rit.

Professionele vrijwilligers
De Stad-Groningse stichting Wijk Mobiel voert het wijkvervoer uit. Wijk Mobiel neemt de telefoon aan, regelt voertuigen en zorgt dat de vrijwilligers hun werk professioneel kunnen doen. De elektrische Vinkmobielen rijden binnen de wijk Vinkhuizen. Wijk Mobiel onderzoekt of vervoer naar winkelcentrum Paddepoel haalbaar is.

Voor informatie over het vervoer is Wijk Mobiel bereikbaar via www.wijkmobiel.com, info@wijkmobiel.com of 085 79 20 377. De initiatiefgroep is bereikbaar via initiatiefgroep@vinkmobiel.nl.


Noot voor de pers, niet voor publicatie: contact graag via initiatiefgroep@vinkmobiel.nl.