De 15e quilttentoonstelling van ’t Vinkhuys is weer ten einde. Dit jaar hebben we het 3e lustrum gevierd; reden om extra groot uit te pakken en twee dagen open te gaan. Speciaal voor dit feest hebben de quiltdames prachtige slingers van miniquiltjes gemaakt als versiering voor de zaal. We hebben veel enthousiaste reacties gehad van bijna 340 bezoekers; waarvan bijna iedereen het fototoestel continu in de aanslag heeft. Bezoekers uit heel Nederland, van Zierikzee tot Uithuizen en van Leer (Dtsl) tot Bremen; iedereen roemt de prachtige locatie en de sfeervol ingerichte zalen Voor wat betreft de quilts zijn vooral de grote variatie in technieken, de prachtige kleuren en de inrichting van de zalen met verschillende thema’s geroemd. Ook dit jaar weer ruim 100 quilts van heel klein (ca. 15×15 cm) tot complete beddenspreien van 2×2 meter. De leden van de aquarelclub en de acrylcursisten, hebben veel aandacht besteed aan het sfeervol inrichten van de galerij. Deze expositie is voor de bezoekers een aangename verrassing. Om de zalen extra op te fleuren, maken Klaaske Beekhuis en Mieneke Jager van Groei & Bloei zoals ieder jaar, ook nu weer, prachtige bloemstukken. De gastquiltster van dit jaar, ‘Supergoof’ , heeft de beschikking over de Pronkkamer. Zij heeft deze ruimte ingericht met zeer grote quilts, waaronder een exemplaar met meer dan 5250 kleine vingerhoedfiguurtjes.

Winnende Quilt 2016

De quilt van Harma Haan – Koning met de titel ‘Boom’, is door meer dan 50 bezoekers gekozen als mooiste quilt van de expositie. De wisselbeker is haar tijdens het afsluitend drankje overhandigd. De nummers 2 en 3 hadden 15 stemmen. Een zeer duidelijke winnaar dus.

winnares-quilttentoonstelling-2016
Foto: © Trienko Krohne 2016

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG

In dit jubileumjaar is ‘vrienden Beatrix kinderziekenhuis’ het goede doel. Een ziekenhuisopname van een kind kan van grote impact zijn. Het vertrouwde om je heen valt weg en maakt plaats voor heel veel onzekerheden. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om het verblijf aangenamer te maken door in te springen op de behoeften van ouder en kind. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ‘thuis’. De verkoop van loten, van quiltartikelen, kettingen en een quiltworkshop, hebben samen € 761,90 opgebracht voor dit goede doel.