Onder het gastvrije dak van ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan 94, Vinkhuizen Groningen organiseert de stichting People2People op 18 februari aanstaande de grootste tweedehands boekenmarkt in de wijk. Allen van harte welkom vanaf 13.00 tot 17.00. De opbrengst gaat naar het Bem-bakery project, maatschappelijk ondernemen in Bembeke Malawi. Malawische partners en de stichting zijn er trots op dat de bakkerij op bescheiden schaal nu al winst op levert.

Met deze financiële basis kan de stichting nu ook beginnen met jeugdhulpverlening te organiseren. Bedoeling is om in Bembeke een Community Support Centre te bouwen om in eerste instantie huiswerkbegeleiding aan basisscholieren te bieden. Dat is heel hard nodig, want klassen zijn veel te groot voor beschikbare leerkrachten en veel kinderen lopen een leerachterstand op.

Afgelopen zomer is er proef gedraaid met ondersteuning voor deze kinderen in de vorm van een zomerschool. Kinderen , ouders en basisschool hoofden waren laaiend enthousiast.

Dan is er nog de jeugd die niet in het voortgezet onderwijs terecht kan. Dat zijn er helaas velen. Docenten uit Bembeke en omgeving kunnen lesprogramma’s ontwikkelen om deze kids een toekomst te bieden in de vorm van kortlopende ambachtelijke vakopleidingen. Salariëring kan in de toekomst uit de winst van Bem-bakery gefinancierd worden, maar er is nog wel steun uit Nederland nodig om het Community Support Centre te bouwen. Het projectplan is gepubliceerd op de website van de stichting People2People : http://www.ppl2ppl.nl/documenten/

Uw boekaankoop wordt gebruikt om leermiddelen aan te schaffen voor de kinderen uit Bembeke.