Vinkhuizen – Een afgeladen Vinkhuys was afgelopen donderdag het decor van een ontmoeting tussen wijkbewoners, verenigingen en het WIJ-team (het sociale wijkteam van WIJ Vinkhuizen): vanaf januari volgend jaar neemt zij haar intrek in ’t Vinkhuys.

WIJ Vinkhuizen

Tientallen wijkbewoners en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties uit Vinkhuizen gaven gehoor aan de uitnodiging van het WIJ-team om met elkaar in gesprek te gaan over sociaal cultureel werk en kennis met elkaar te maken. Met de komst van het WIJ-team zal er op het gebied van zorg en welzijn namelijk een hoop veranderen. Het Wij-team zal als bundeling van verschillende organisaties, zoals het Zorgloket, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het Steun- en Informatiepunt (STIP) wijkbewoners helpen met zorg- en ondersteuningsvragen op verschillende gebieden zoals gezondheid, het sociale leven, huishoudelijke hulp, mobiliteit, vervoer, wonen en werk. Dat gebeurt vanaf komend jaar dus op één centrale plaats in de wijk vanuit ’t Vinkhuys.

Daarnaast ziet het WIJ-team ook een grote rol voor zich weggelegd in het ondersteunen van en samenwerken met de vele maatschappelijke organisaties die Vinkhuizen rijk is. Deze verenigingen grepen de kans om in een korte pitch te vertellen over de rol die zij vertolken in de wijk. Doordat het WIJ-team ook voor deze verenigingen als verbindende factor zal fungeren hebben zij in de toekomst het gemak van een centraal aanspreekpunt in de wijk waar zij aan kunnen kloppen voor hulp en ondersteuning.

Namens ’t Vinkhuys gaf directeur Wilko Eskes aan verheugd te zijn met de komst van het WIJ-team: ‘’t Vinkhuys kijkt uit naar een prettige samenwerking waarin we elkaar kunnen versterken. Hoewel ’t Vinkhuys een drukbezochte plek is, hebben wij veel ervaring om creatief om te gaan met de beschikbare ruimtes en gaan we op zoek naar nog meer samenwerking en verbinding. Wij hebben er erg veel zin in!” Na afloop genoten alle deelnemers niet alleen van soep en broodjes. Ook de culinaire inspanningen van verschillende vrijwilligers kon op grote belangstelling rekenen. Al met al een bijzonder geslaagde ochtend!