Een groot aantal wijkbewoners kwam afgelopen zaterdag naar de jaarlijkse Open Dag van MFC ‘t Vinkhuys in Vinkhuizen. Daar gingen de deuren open voor publiek om kennis te maken met de vele clubs en verenigingen die onderdak vinden in de monumentale boerderij aan de Diamantlaan.

Van aquarel tot zoete baklava: bezoekers werden letterlijk van A tot Z getrakteerd tijdens een feestelijke en zonnige Open Dag. Hoewel de weersvoorspellingen vooraf niet al te best leken, bleef het de hele dag gelukkig droog. Dat kwam goed uit: met muzikale optredens van de Akoestini’s en Nextlevel op het podium buiten werden de bezoekers sfeervol welkom geheten. De Country Linedance groep van ‘t Vinkhuys was er traditiegetrouw ook weer bij met een wervelende show. Verder gaven cursusleid(st)ers van clubs en verenigingen zoals de bridgeclub en de taalcursussen Engels en Spaans informatie aan geïnteresseerden. Kinderen konden bij juf Ettie van de kinderclub terecht in de Kidscorner om te voetballen en grashoofdjes te maken.

Binnen mochten de bezoekers genieten van de vele prachtige werken van de schilder-, aquarel- en quiltgroepen van ‘t Vinkhuys in de expositie op de Deel. Vanuit de keuken zorgde Vrouwkracht voor een heerlijke maaltijd. Dank aan alle vrijwilligers en medewerkers voor een zeer geslaagde dag!