Een groot aantal wijkbewoners kwam zaterdag 7 september naar de jaarlijkse Open Dag van Vinkhuizen.

Op het winkelcentrum kon er informatie ingewonnen worden over de diverse organisaties in de wijken en werd er de hele dag live-muziek gespeeld. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast waren een aantal accommodaties geopend. Onder andere ‘t Vinkhuys opende haar deuren voor het publiek om kennis te maken met de vele clubs en verenigingen die onderdak vinden in de monumentale boerderij aan de Diamantlaan.

Dat de weergoden ons die dag niet zo goed gezind waren en de activiteiten binnen plaats vonden mocht de pret niet drukken en het was dan ook weer een geslaagde en gezellige Open Dag! We mochten zo’n 250 bezoekers welkom heten.

Bezoekers konden traditiegetrouw weer workshops volgen van onze cursusleid(st)ers van clubs en verenigingen met o.a. Tai Chi Tao, Bridge, Quilten en Naaien. Ook mochten de bezoekers genieten van de vele prachtige werken van de schilder-, aquarel- en quiltgroepen van ’t Vinkhuys.

Daarnaast waren er natuurlijk genoeg andere activiteiten om te bezoeken of aan mee te doen zoals bloemschikken met Groei en Bloei, informatie inwinnen over Engelse les, genieten van de Country Linedance groep en een fietstocht maken met de leden van onze fietsclub. Dat dit alles z’n effect heeft gehad blijkt wel uit de vele aanmeldingen die we voor onze cursussen kregen. Alle groepen zitten zo goed als vol!

Voor de kinderen hadden we uiteraard ook leuke activiteiten op stapel staan. Ze konden leuke spelletjes doen en een stressbal maken van Orbeez. De grote smaakmaker was de bekende goochelaar Hilbert Geerling. Hij gaf drie spetterende voorstellingen waar flink gelachen werd. Als klapstuk gaf hij ook nog een workshop waar de kinderen een heuse truc hebben geleerd.

Hilbert Geerling

Natuurlijk werd er ook gezorgd voor de inwendige mens met lekkere hapjes zoals saté, een broodje hotdog, wraps en steekijsjes.

Klik hier voor alle foto’s van de Open Dag gemaakt door Gianni Saba.

Dank aan alle vrijwilligers en medewerkers voor jullie tijd en inzet op deze geslaagde dag!