Lezing en proeverij: De Fruitgaard

Datum: Woensdag 9 oktober 2019
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Multifunctioneel Centrum ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, Groningen
Kosten: Gratis voor leden, €3,- voor niet-leden
Informatie: www.fruitgaard.nl

Gerrit en Cornelia Bosschaart hebben sinds oktober 1999 een fruitbedrijf en minicamping in Noordbroek waar zij appels, peren, pruimen en kersen telen. Van het geteelde fruit maken zij jams, gelei’s en chutneys volgens een ouderwets recept onder de naam Grunneger Heerlyckheid. Ook maken zij Poffert in een bijzondere weckpot. Wie kent het heerlijke oude Groningse gerecht Poffert niet? Dit wordt warm gegeten met boter en suiker of stroopsaus!! Al deze producten worden in hun eigen plattelandswinkel verkocht.
Cornelia zal een lezing verzorgen over hun bedrijf “De Fruitgaard”. Tijdens een proeverij kunt u een aantal producten van hun bedrijf uitproberen en zullen er producten te koop zijn. Komt u luisteren, en vooral proeven!!

Bloemschikken

Datum: Tijdstip:
Maandag 14 oktober 19.30-22.00
Maandag 18 november 19.30-22.00
Zaterdag 14 december 10.00-12.00 Kerstworkshop

Locatie: ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, Groningen
Kosten: Gevorderden €13,- leden en €16,- niet-leden
Workshop €25,- leden en €28,- niet-leden
Kerstworkshop €30 leden en €35 niet-leden
Opgave: Klaaske Beekhuis | tel 0594-611685 | klaaske.bd@hotmail.com

Het bloemschikken is een vast programma onderdeel van Groei en Bloei Groningen. We hebben een trouwe groep mensen, maar we vinden het erg gezellig om nieuwe mensen te kunnen verwelkomen! U kunt kiezen uit twee werkvormen; een opdracht met eigen materiaal (gevorderden) óf een bloemstuk aan de hand van een voorbeeld, waarbij alle materialen worden verzorgd (workshop). Onder begeleiding van Linda Eising (docente “Terra Next” en eigenaresse van ”Floraprojects”) komen er verschillende technieken aan bod, kunt u creatief zijn, heeft u een eigen inbreng én gaat u met een mooi bloemwerk naar huis!