Zaterdag 3 november tussen 10:00 en 17:00 uur is de jaarlijkse Quilttentoonstelling in ‘t Vinkhuys. Tijdens deze 17e editie kunnen bezoekers ruim honderd unieke en kleurrijke quilts bewonderen. Deze zijn gemaakt door de veertig leden van vier quiltgroepen van ’t Vinkhuys. Bezoekers krijgen de gelegenheid om uit al deze quilts het mooiste exemplaar van de tentoonstelling te kiezen. De winnaar ontvangt een waardebon.

Gastquiltster

Quilttentoonstelling in 't Vinkhuys
Crazy Colors Mystery Quilt van Henny Meerman

Henny Meerman is dit jaar gastquiltster: zij zal met een uitgebreide expositie in de Pronkkamer vragen van bezoekers beantwoorden, bijvoorbeeld over de prachtige quilts die zij heeft gemaakt, zoals die op de afbeelding hierboven.

Goede doel 

Zoals ieder jaar is er weer een verloting van kleine artikelen, mini-quilts en kaarten. De opbrengst hiervan is voor het goede doel. De organisatie heeft dit jaar gekozen voor Dierenweide Eelderbaan. De Dierenweide Eelderbaan is het karakteristieke gebouw op de hoek van Vinkhuizen en de Held. Het is een prachtige plek om kennis te maken met mens en dier. Er zijn geiten, schapen, pony’s, Fluffy het varken, kippen, konijnen, cavia’s, hamsters, eenden, kippen en vogels in de volière. Dierenweide Eelderbaan is onderdeel van De Stichting Dierenweides Groningen (SDG). Deze stichting is opgericht door De Zijlen. De Zijlen ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Daarbij hoort ook het aanbieden van een zinvolle dagbesteding, bijvoorbeeld op een dierenweide.