Vanwege het grote succes van de vorige cursus start vanaf vrijdag 24 maart een nieuwe kinderschildercursus in ’t Vinkhuys. De cursus is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Kinderen gaan leren om ‘te kijken’, vertelt docente Summer Yoon. Ook wordt aandacht besteed aan de basistechnieken van schilderen. Toch is de cursus niet gefocust op het technische aspect, maar is het juist het belangrijkste om de kinderen te stimuleren om creativiteit te uiten. Summer is sinds 2015 vrijwilliger bij ’t Vinkhuys. Nadat ze succesvol afstudeerde aan de kunstacademie besloot ze naast haar werk als kunstenaar ook met kinderen te gaan werken, want dat is erg inspirerend, vertelt ze: “Kinderen hebben heel veel fantasie en ze zijn ook heel erg spontaan”. Omdat Summer nog maar een paar jaar in Nederland is, heeft ze af en toe nog wel eens wat problemen met de taal. Maar dankzij deze cursus gaat de taal flink vooruit: “De kinderen zijn heel erg begrijpend en behulpzaam!”

De kosten voor de cursus bedragen €25. Meer informatie over deze cursus of voor aanmeldingen vind je in de webshop op www.vinkhuys.nl/activiteiten.

Leeftijd: 8-12 jaar (Groep 5-8)

Wanneer: 24, 31 maart; 07 april; 12, 19 mei; 02, 09, 16, 23 en 30 juni

Hoe laat: 14:45-16:15 uur

Kosten: €25,- inclusief lesmateriaal en versnapering

Aanmelden doe je via onze webshop