Afgelopen zaterdag was de zestiende editie van de jaarlijkse Quilttentoonstelling. Met meer dan 300 bezoekers uit binnen- en buitenland was de tentoonstelling ook dit jaar weer buitengewoon succesvol.

Vanuit het hele land en zelfs van over de grens kwamen liefhebbers van quilts naar ‘t Vinkhuys om te genieten van tientallen kleurrijke exemplaren. De quilts zijn gemaakt door leden van de vier quiltgroepen die ‘t Vinkhuys huisvest. Jeannette Jonker kan haar naam bijschrijven op de wisselbokaal voor de mooiste quilt van de tentoonstelling. Uit de tientallen quilts kwam zij met haar volledig handgemaakte quilt met de titel Quiltsampler als winnaar uit de bus. Bezoekers roemden vooral het gebruik van warme kleuren in haar werk.

Goede doel

Zoals ieder jaar kiest de organisatie van de Quilttentoonstelling een goed doel waar een deel van de opbrengst, dit jaar ruim €600, aan wordt geschonken. Deze keer is gekozen voor Groningen Geeft Thuis: een initiatief van stichting Het Kopland. Een deel van het bedrag is afkomstig van de bloemstukken die tuinvereniging Groei & Bloei beschikbaar stelde om de Quilttentoonstelling mee op te fleuren. Bezoekers konden deze bloemstukken, naast vele andere kleinigheden, voor een leuke bedrag mee naar huis nemen.

Gastquiltster

Onderdeel van de jaarlijkse Quilttentoonstelling is een expositie van een gastquiltster. Dit jaar viel die eer aan Riena Havinga. Omringd door een selectie van haar mooiste quilts nam zij de tijd om uitleg te geven over haar werk en met meer dan twintig jaar ervaring gaf zij bezoekers tips en trucs over technieken en materiaal.