Iedere maand verrast Mia ons weer met handige tips die het leven een stuk makkelijker maken. De Tip van Mia voor deze maand gaat over azijn. Ze vertelt wat voor wonderen goedkope azijn verricht wanneer je het gebruikt bij de was!

 

1. Versterkt de werking van het wasmiddel, verwijdert zeepresten in kleding

Giet bij het normale wasmiddel in de wasmachine een flinke scheut azijn .Voor het grovere werk dompel je je kleding eerst onder in een badje van 125 milliliter azijn met water. Geniet vervolgens van heerlijk schone, niet naar azijn stinkende was!

Vooral bij het gebruik van waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel, wil het nog weleens voorkomen dat er zeepresten en onzuiverheden in de kleding achter blijven. Dit kan erg gaan irriteren als je een gevoelige huid hebt. Door 125ml azijn bij het wasgoed te gooien zijn die irritaties verleden tijd!

2. Zweet- en deovlekken

Zonde dat je kleding na verloop van tijd weg kan gooien omdat er onder de oksels zweetplekken ontstaan die er maar niet uit willen met gewoon wasmiddel. Met azijn wel! Even een beetje azijn op de vlek sprinkelen en daarna in de was.

3. Gebruik als Wasverzachter

Giet ook wat witte azijn in het bakje van de wasverzachter van de wasmachine. Je was wordt er heerlijk zacht van en is niet schadelijk voor het milieu.

4. Hardnekkige vlekken

Vul een emmer met water en doe daar een kopje azijn bij. Laat het kledingstuk met hardnekkige vlekken daarin een klein uurtje weken. Stop het vervolgens mij de normale was in de wasmachine.

5. . Statische kleding

Heerlijk zo’n wollen trui en fleece kleed, maar ze worden vaak erg statisch. Door met azijn te wassen ben je hier zo van af! Probeer het maar eens!

6. Sigarettengeur

Een thuisroker of naar een feestje geweest waar gerookt werd? Je kleding gaat er vies van ruiken, zeker als je er niets aan doet. Witte azijn neutraliseert sigarettengeur! Ook bij gordijnen!

7. Dierenharen

Je houdt zoveel van je beestje, maar die haren… Altijd lastig dat je kleding onder de dierenharen zit en je het er moeilijk af kan krijgen. Dit is de gouden tip, die je vast ondertussen wel kunt raden: was je kleding met azijn in de wasmachine en laat het drogen. Als de kleding droog is kun je de haren er zo van af kloppen!