Vrijdag 25 november stond ‘t Vinkhuys in het teken van een avond toneel: culturele onderneming VRIJDAG en MFC ’t Vinkhuys organiseerden de gratis theatervoorstelling ‘Keukentafelgesprekken’.

Toneel in 't Vinkhuys

Deze voorstelling, speciaal voor inwoners van Vinkhuizen en omgeving, draaide rondom de thema’s participatiesamenleving en het ouder worden in deze tijd. Het stuk speelde zich af aan de keukentafel van Centrum De Goede Hoop, waar de overheid vaak aanschuift voor ‘een goed gesprek’ met de bewoner. Met ruim 80 bezoekers zat de zaal goed vol. Na afloop werd er door de bezoekers en spelers onder het genot van een hapje en een drankje teruggekeken op een zeer geslaagde avond. Regisseur Fenna Besijn is ook bijzonder enthousiast over deze avond, die tevens het startsein was voor de aanvullende theatercursus : “De avond was superleuk, er was veel contact onderling tussen de spelers en het publiek. De sfeer was écht genieten, over en weer! ”

Inmiddels is de cursus van start gegaan. Er hebben zich al zes mensen aangemeld, maar er is nog genoeg ruimte voor meer deelnemers om zich aan te melden. Voor de mensen die twijfelen, Besijn benadrukt dat ervaring geen vereiste is: “Je hoeft ook niet bang te zijn om heel erg veel tekst uit je hoofd te leren. De cursus sluit aan op wat mensen zelf kunnen en leuk vinden”.

Aanmelden doe je via onze webshop!