Afgeladen Vinkhuys toneel van multiculturele avond

Afgelopen zaterdag stond ‘t Vinkhuys in het teken van NLDoet2017 met aansluitend een multiculturele avond. Tientallen vrijwilligers staken ‘s middags de handen uit de mouwen en werden ‘s avonds beloond met een avondvullend programma vol zang, dans en lekker eten.

Rond 14:30 uur verzamelden de eerste enthousiaste kinderen en ouders zich rondom ‘t Vinkhuys om de boel flink onder handen te nemen. Onder begeleiding van twee studenten van de RUG werd zwerfvuil en andere rommel verwijderd, en ook de ramen van de boerderij kregen een grondige beurt.

De handen gaan uit de mouwen!

Aansluitend volgde het avondprogramma. In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NLDoet2017 besloten stichting Sencerite en MFC ‘t Vinkhuys namelijk om de vrijwilligersactie uit te breiden met een multiculturele avond vol optredens, een loterij en hapjes en drankjes. Winkeliersvereniging Vinkhuizen ondersteunde de actie met een financiële bijdrage. Gastvrouw tijdens deze avond was wijkbewoonster Titia Goodijk. Toen initiatiefneemster Fatou van stichting Sencerite haar vroeg om als gastvrouw te fungeren dacht ze: “Ach, why not?”

Goodijk was naar eigen zeggen onder de indruk van de opkomst: “Het gezelschap was divers, multicultureel en internationaal samengesteld. Het programma begon wat later dan gepland, maar niemand vond dat erg. Iedereen had het naar zijn zin. Eerst lekker gaan eten met zijn allen, dan zien we wel verder. Een verrassing was het wel toen er vijf dames in mooie, kleurrijke gewaden binnen kwamen lopen en een buikdansoptreden voor het publiek gaven, onder begeleiding van Tineke Rouw van buikdansgroep Vasara. Prachtig om te zien, en wat een lenigheid!” Een van de bezoekers beaamt dat en spreekt eveneens van een geslaagde avond: “Elke minuut was er wel wat te doen, zoals leuke dansacts, een rap-optreden en buikdansgroep Vasara gaf een indrukwekkend optreden. Aan het einde van de avond was er nog een leuke modeshow waarin kleding van verschillende culturen werd getoond. Ik vond het erg leuk!”

Buikdansgroep Vasara in actie