Dit jaar is de 32e editie van de rijwielavondvierdaagse van start gegaan. Hoewel het weer op de eerste dag allesbehalve meezat, waren er toch een aantal deelnemers die de niet-ophoudende regen op maandag trotseerden. Eén van hen is de heer Riksten (80) uit Groningen.

Riksten

“Vooral de leuke bezienswaardigheden onderweg, en de variatie in de routes”, vertelt hij over de reden waarom hij ieder jaar weer enthousiast deelneemt. Riksten fietst samen met zijn vrouw en kennissen, en dit is inmiddels al weer de twaalfde keer.

De regen zorgde er voor dat er een groot aantal deelnemers pas op dinsdag zijn begonnen, maar ook de familie Colmer/Tichelaar heeft zich niet uit het veld doen slaan door de buien. Zij fietsen de korte route. De organisatie heeft dit jaar namelijk een extra route toegevoegd naast de traditionele route van zo’n 30 kilometer. Deze route is  zo’n 15 kilometer per avond, en omdat er dit jaar bij de familie wat jongere kinderen meefietsen, was dit een prima oplossing. Hoe de eerste dag was? “Nat! Maar met praatjes maken onderweg en liedjes zingen zat de sfeer er goed in!”

Lucas (10) fietst dit jaar voor de eerste keer mee en fietst samen met moeder Lies eveneens de korte route. Maandag fietsten ze richting Dorkwerd en Aduard ten noorden van de stad. Het was dan wel rotweer, vertelt Lucas, maar ook heel erg leuk. Vanwege het slechte weer zat het ijsje er maandag niet in, dus die krijgt hij dinsdag alsnog. En met een graad of tweeëntwintig én wat zon smaakt dat natuurlijk ook een stuk beter!