De tip van Mia voor deze maand komt niet voor niets nu want met de winter in aantocht zullen veel lezers van deze nieuwsbrief er niet aan ontkomen: hoesten! Mia heeft een paar handige tips op een rijtje gezet zodat je hopelijk wat minder hinder ondervindt van deze vervelende kwaal. 

Honing
Een beetje honing doet wonderen. Honing verzacht de keel en vormt bovendien een anti-bacterieel laagje. Maak een drankje van 200 milliliter kokend water en voeg daar 3 eetlepels honing en 3 eetlepels suiker aan toe. Roer goed door en laat het afkoelen. Het drankje is erg zoet, maar het helpt wel. Je hoeft het drankje niet in een keer op te drinken.

Gember
Verse gemberthee is niet alleen erg lekker, het maakt het slijm in je keel ook los. Snijd de gember in grove plakken en laat het een aantal minuten trekken in de thee.

Gember en kaneel
Als je de gember toch al in huis hebt gehaald kun je er ook het volgende mee doen. Snijd de gember in stukken en doe dit in een pannetje. Voeg een kaneelstokje toe en doe er nog 7 kruidnagels in. Voeg daarna 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat de kruiden een half uur trekken en drink het vervolgens als thee.

Laurierdrop
Voel je een kriebelhoest opkomen? Neem een laurierdropje. Deze dropvariant verzacht de keelirritatie. Je kunt de drop kopen bij onder andere Albert Heijn.

Suikerklontje en tijmthee
Tevens helpt het om op een suikerklontje te zuigen. Je kunt overigens ook een klontje suiker aan de thee toevoegen. Het liefst tijmthee. Tijmthee zou de slijmvliezen namelijk tegen bacteriën beschermen