Sinds kort staat er in MFC ’t Vinkhuys een weggeefkast. Het is tegelijk ook een meeneemkast. De kast staat tegenover de balie bij de ingang van ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan.

Weggeven of meenemen!

Iedereen die spullen heeft die niet meer nodig zijn, mag ze in de weggeefkast zetten. Je hoeft ze niet aan iemand te geven: gewoon zelf in de kast zetten. Die ‘spullen’ dat kunnen boeken zijn, maar ook spelletjes, kleine huishoudelijke apparaten, alles dat op een plank in de kast past. De spullen moeten wel heel en compleet zijn en het nog doen, met kapotte dingen moet je ergens anders naar toe. (www.repaircafe.org bijvoorbeeld).

Een paar voorbeelden van wat wel de bedoeling is en wat niet: citruspersen, mixers, kleine keukenmachines, spelletjes in een doos, cd’s, dvd’s, boeken mogen wel in de kast. Stofzuigers, wasmachines, televisies, grote dingen dus, niet. Als je twijfelt, kun je het altijd even vragen.

Dan de meeneemkast. Iedereen die iets van zijn gading ziet staan in de weggeef- / meeneemkast mag dat meenemen. Ook als het om twee boeken, een citruspers en een spelletje gaat. En hier geldt ook: je hoeft niks te vragen: gewoon pakken en meenemen!
Dus geef weg wat je niet meer gebruikt en neem mee wat van je gading is!

Weggeven of meenemen!