Woensdagavond 12 oktober 2016, aanvang 20.00 uur, organiseert de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen weer een lezing in ‘t Vinkhuys. Centraal deze avond staat de Spreeuw. Spreker is Koos Dijksterhuis.

Avifauna

De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis.

De spreeuw is zo’n bijzonder dier, je kunt er een boek over schrijven! En dat is precies wat Koos Dijksterhuis heeft gedaan. Koos kan er meeslepend en leuk over vertellen. Dat zal hij woensdagavond 12 oktober vanaf 20 uur doen op de strozolder van ‘t Vinkhuys in Vinkhuizen . U zult aan zijn lippen hangen bij zijn vrolijke verhaal over de spreeuw, met dia’s, film en geluid.

Koos Dijksterhuis is bekend van zijn dagelijkse verhaaltje over de natuur in de krant Trouw. Niet alleen over de spreeuw schreef Koos een heel boek. Eerder verschenen door hem geschreven boeken over de grauwe kiekendief en over de drieteenstrandloper. Behalve boeken en columns schrijft Koos vormvaste verzen op rijm, die hij in tijdschriften en dichtbundels publiceert en soms naar zijn abonnees mailt (gratis aanmelden op www.plezierverzen.nl). Qua muzikale carrière schopte Koos het ooit tot zanger van een punkbandje.

Plaats: ’t Vinkhuys – Strozaal, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen

Datum en Aanvang: 12 oktober 2016, 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Toegang: gratis voor zowel leden als niet-leden

Informatie over Avifauna: www.avifaunagroningen.nl