Mia’s tip voor deze maand laat je zien dat je afwasmiddel voor meer dan alleen de afwas kunt gebruiken!

1. Verwijder vetvlekken op kleding met afwasmiddel

O nee, sladressing gemorst op je blouse? Wrijf een beetje afwasmiddel op de vlek en spoel af met water. Deze methode werkt ook goed tegen verkleurde randen in je kraag. De zeep is zacht genoeg voor de meeste stoffen.

2. Maak er de badkamer- en keukentegels mee schoon

De tegels van de badkamervloer zijn vaak vies door vette zeepresten en op de tegels achter het fornuis zit vaak bakvet. Met afwasmiddel kun je ze makkelijk ontvetten. Maak in een emmer een sopje van warm water en een eetlepel afwasmiddel en dweil daar de vloer mee of maak er de muur mee schoon. Neem direct de keukenkastjes mee met een natte doek. Die kunnen ook behoorlijk vet zijn.

3. Fris er je tuinmeubelen mee op

Een sopje met afwasmiddel en een natte lap zijn de perfecte benodigdheden om je buitenmeubilair fris en schoon te maken. Vuil verdwijnt in no time.

4. Laat je sieraden weer glanzen

Doe in een glas met wat bruisend mineraalwater een kneepje afwasmiddel. De bubbels helpen het vuil eraf te weken en verspreiden de zeep extra goed, zodat-ie ook z’n werk kan doen op moeilijk bereikbare plekjes en in lastige hoekjes. Laat je sieraden vijf minuten weken in het sop en gebruik een zachte tandenborstel om stenen voorzichtig te borstelen.

5. Maak je kam en haarborstels schoon

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar haarborstels zijn een bron van vuil (lees: talg, vette haren en allerlei haardproducten als gel, lak en wax). Maak een sopje van warm water met een paar druppels afwasmiddel. Daarmee maak je kammen en haarborstels in een handomdraai schoon.

6. Vang fruitvliegjes met afwasmiddel

Last van fruitvliegjes in de keuken? Doe een paar druppels afwasmiddel in een kom met azijn. Na het landen zinken de vliegjes en verdrinken.

7. Reinig het tapijt ermee

Meng twee kopjes warm water met een eetlepel afwasmiddel en dip een droogdoek in het mengsel. Dep hiermee de vlek in het tapijt en wrijf totdat al het vuil op de doek zit. Dep de plek op het tapijt daarna met een nieuwe schone doek en koud water