Donderdag 7 en vrijdag 8 juni staat Vinkhuizen in het teken van de landelijke Prokkelweek. De Prokkelweek is een week vol activiteiten georganiseerd door Stichting Prokkel. Deze stichting heeft als doel om mensen met een verstandelijke beperking beter te laten integreren in de samenleving. Dat doen ze door het organiseren van prokkels: een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking.

De Prokkelweek in Vinkhuizen start op donderdag 7 juni met Het Prokkelmenu in de Veldspaatflat. Tussen 12:00 en 14:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur kan er van een heerlijke maaltijd genoten worden voor €5 per persoon. Je kunt je aanmelden door te bellen naar 050-5745100 of een e-mail te sturen naar wijkrestaurantveldspaat@lentis.nl.

De dag erna, op vrijdag 8 juni, zijn er verschillende muzikale optredens in ‘t Vinkhuys. Tijdens deze Muzikale Ontmoeting tussen 10:30 en 12:30 uur zijn er optredens van onder andere de Kornalijnband, Family Unplugd, Ilmarinenkoor en het Steiger Koor. Entree is gratis, bezoekers zijn welkom vanaf 10:00 uur.