De Groningse afdeling van tuinliefhebbersvereniging Groei&Bloei organiseerde afgelopen zaterdag haar eerste Lentemarkt bij ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan in Vinkhuizen, en niet zonder succes: meer dan honderd bezoekers kwamen af om voordelig stekjes in te slaan of te ruilen met andere bezoekers.
Mede door het prachtige weer stroomden vanaf een uur of 11:00 al tientallen bezoekers binnen om voordelig stekjes in te slaan of te ruilen met andere bezoekers. Ook kregen zij de kans om tuinboeken en tuinspullen voor een klein prijsje aan te schaffen.
Daarnaast stonden er verschillende organisaties met kraampjes op het terrein van ’t Vinkhuys zoals Vogelbescherming Nederland en Operatie Steenbreek. Die organisatie beleefde een goede dag. Bezoekers die een steen uit de tuin kwamen inleveren, kregen daar een gratis plant voor terug. Niet alleen wordt de tuin daar groener van, maar ook zorgt dit ervoor dat regenwater beter wordt afgevoerd. Uiteindelijk weren er meer dan honderd stenen ingeleverd en dit overtrof de verwachtingen ruimschoots.

De organisatie is erg tevreden en wil alle bezoekers en standhouders bedanken voor de bijzonder mooie dag!

Lentemarkt