Zaterdag 2 september houdt stichting Gambia naar School in ’t Vinkhuys een open huis voor iedereen die meer van de school in Gambia en de stichting in Nederland wil weten.

Sinds 1997 staat in Madiana Village in Gambia een school, de J&M Roots Nursery School, opgezet door één enthousiaste Gambiaan. Stichting Gambia naar School ondersteunt deze school financieel.

De stichting vindt, dat alles wat zij onderneemt, moet passen bij de wensen en behoeften van de mensen ter plekke. Vanaf het begin is de lokale gemeenschap dan ook betrokken bij de plannen en bij de concrete uitvoering van die plannen o.a. door de vorming van een dorpscommissie. Daardoor is er een grote betrokkenheid en enthousiaste medewerking van de dorpsbewoners ontstaan.

Op dit moment zijn er zo’n 125 leerlingen die op de J&M Roots Nursery School onderwijs volgen. Ze zijn verdeeld over vijf klassen. Er zijn nu vijf leerkrachten en een kokkin in dienst van de stichting. De kokkin verzorgt dagelijks de lunch voor de leerlingen en leerkrachten. De school staat bekend als een excellente school en is daardoor enorm populair in het dorp en omstreken.

Nieuwsgierig geworden? 

Op zaterdag 2 september tussen 14 en 17 uur kunt u een kijkje nemen in ’t Vinkhuys: er zal dan een film vertoond worden over de school. Na de film kunt u vragen stellen over de school en de stichting. De toegang is gratis. 

’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen.

unnamed (30)