De Vinkhuizen Fietsvierdaagse 2019 is afgelopen donderdag geëindigd. Met zo’n 60 inschrijvingen was het aantal deelnemers deze 35ste editie wederom een succes!

Deelnemers aan de korte route fietsten de eerste dag naar de Wijert-Zuid. De lange route ging naar Westerbroek. Hier konden de deelnemers even bijkomen van de fietstocht bij hotel van der Valk in Westerbroek. Gelukkig bleef het de eerste avond droog, en dat gold ook voor de tweede dag. De lange route ging naar Fransum met een stop bij zaal Balk in Zuidhorn. Daar konden de deelnemers op het terras terecht voor een stempel. De korte route ging naar Gravenburg.

Op de derde dag werd er rond 18:00u vreselijk noodweer voorspeld en was het nog de vraag of we die avond de fietstocht niet moesten annuleren…gelukkig bleef het prachtig weer en de korte route ging naar Hoornse plas en de lange route via de Onlanden naar Peize. Bij café Ensing kon men de benen even strekken en een stempel halen bij de controlepost.

Op de slotdag werd er naar Hunze-Beyum en het Beijumerbos gefietst. Bij Moeke Vaatstra in Zuidwolde kon er weer een drankje worden gekocht om vervolgens de laatste etappe van de fietsvierdaagse terug naar ’t Vinkhuys te nemen.

Daar werd nog even samen stilgestaan bij vier mooie fietsdagen onder het genot van een hapje en een drankje en iedereen kreeg een kleinigheidje van Rijwielhandel Selwerd en een vlaggetje van deze 35ste editie.

De volgende editie start op maandag 15 juni 2020.

Alle foto’s van Hans Molijn terugzien? Dat kan via deze link