De vereniging voor tuinliefhebbers Groei&Bloei houdt op zaterdag 12 mei haar jaarlijkse Lentemarkt. De markt is een unieke gelegenheid om voor weinig geld een “hele tuin vol plantjes” te verzamelen. Vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur zijn bezoekers welkom. De markt heeft dit jaar een groot aantal standhouders, waaronder:

– de gemeente met de operatie Steenbreek* : stoeptegel eruit – plant erin
– de eetbare tuin (zie https://eetbarestadgroningen.nl/)
– Groei en Bloei met planten/stekjes te koop of te ruil
– Bloemschikdemonstratie
– De tuin in de stad (http://www.detuinindestad.nl/
– Tweedehands tuingereedschap Kringloop Het Goed Vinckhuyzen
-Vogelbescherming Nederland (www.vogelbescherming.nl)

-Jurrien Nies: Tuindecoratie, bloempotten, tuinkussens, posters en kalenders

…en nog vele andere stands!

*Doel van de operatie: wij willen graag iedereen enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening brengen wij hierbij onder de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan de merkbare klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent ook minder vogels, insecten en andere dieren. Tijdens hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt.

Samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en bedrijfsleven delen wij onze kennis en richten wij ons op het veranderen van dit bewustzijn bij burgers met de hoop dat iedereen de eigen leefomgeving gaat vergroenen! Meer over deze operatie vind je op www.operatiesteenbreek.nl.