Als onderdeel van de open dag van Vinkhuizen opende MFC ’t Vinkhuys afgelopen zaterdag haar deuren. Een groot aantal wijkbewoners kwam ondanks het slechte weer naar de monumentale boerderij aan de Diamantlaan. Daar waren de hele dag door liveoptredens, workshops en andere activiteiten.
Regen, heel veel regen. In tegenstelling tot de zonovergoten open dag van vorig jaar, kwam het dit jaar met bakken uit de hemel. Afblazen dan maar? Geen denken aan. Om het voor bezoekers, medewerkers en vrijwilligers zo aangenaam mogelijk te maken, werd besloten om de open dag gewoon binnen te houden. Naast de eigen clubs en verenigingen zoals bridgeclub ’t Vinkhuys en de kinder- schilder- en talenclubs, konden bezoekers kennismaken met andere organisaties uit de wijk, zoals Buurtzorg, het Buurtpreventieteam, stichting People2People, stichting Reanimatie Noord Nederland, Groei&Bloei en andere clubs en verenigingen die ’t Vinkhuys huisvest.
Eten en optredens
Een grote blikvanger was de vuurrode brandweerwagen Maggie’s On Fire die voor de ingang stond. Aan boord geen blusmateriaal maar twee authentieke steenovens die onder andere heerlijke pizza’s bereidden.
Naast genieten van lekker eten werd er ook genoten van optredens. Gedurende de dag waren er verschillende artiesten om het publiek te vermaken. De band Next Level en Marieke Hulsbos & Hugo Borst bezorgden de bezoekers kippenvel met prachtige livemuziek. Het demoteam van de Urban Linedancers gaf meerdere demonstraties op de klanken van countrymuziek, verzorgd door DJ Eddy. En wie een leuk aandenken aan deze dag wou overhouden, kon terecht bij sneltekenaar Reinoud Bekkema. Hij maakte in een mum van tijd een prachtige tekening!