Zaterdag 8 september is de jaarlijkse Open Dag van Vinkhuizen. Bezoekers kunnen meedoen aan tal van leuke activiteiten en genieten van diverse optredens en hapjes en drankjes op verschillende locaties in de wijk.

 

Een vol programma met leuke activiteiten, optredens, spelletjes en lekker eten: voor wijkbewoners uit Vinkhuizen en omstreken is de jaarlijkse Open Dag van Vinkhuizen dé manier om kennis te maken met verschillende instanties, clubs en verenigingen uit de wijk. Net als vorig jaar zullen er op het winkelcentrum centrale activiteiten plaatsvinden van deelnemende partijen waaronder MFC ’t Vinkhuys, Buurtcentrum De Wende, Trefpunt de Siersteen, COSIS de Kornalijn, beweegtuin Vinkhuizen, Stadskerk VBG, SKSG en WIJ Vinkhuizen. Daarnaast hebben een aantal van deze instanties op de eigen locatie ook nog tal van activiteiten en evenementen.

 

Zo kunnen bezoekers bij MFC ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan tussen 11:00 en 15:00 uur genieten van optredens van de bands Next Level en de Akoestini’s en is er een expositieruimte waar de verschillende creatieve verenigingen van ’t Vinkhuys laten zien wat voor prachtige werken zij maken. Verder is er een uitmarkt met tientallen kramen van clubs en verenigingen die gehuisvest zijn in ’t Vinkhuys. Kinderen gaan aan de slag in de Kidscorner om te sjoelen, doeltje te trappen en grashoofdjes te maken. Vrouwkracht zorgt voor heerlijke hapjes.

Buurtcentrum De Wende aan de Goudlaan pakt ook groots uit met optredens van Mannenkoor Gruno en de band MF Collective. Verder is er een informatiemarkt met verschillende demonstraties van bestaande én nieuwe activiteiten zoals sjoelen, salsa, theater en zumba. Voor kinderen is er een draaimolen, kinderbingo en enveloppenspel. Bezoekers kunnen hier terecht tussen 12:00 en 17:00 uur.

Ouderen sociëteit Trefpunt De Siersteen heeft dit jaar gezelligheid vooropstaan en biedt diverse leuke activiteiten aan voor wijkbewoners zoals kaartjes maken, schilderen, biljarten, klaverjassen en line dancen. Per activiteit kan er een kleine bijdrage gevraagd worden. Tevens kunnen geïnteresseerden terecht bij Trefpunt De Siersteen aan de Siersteenlaan voor een lidmaatschap voor de ouderensoos.

COSIS de Kornalijn en beweegtuin Vinkhuizen aan de Kornalijnlaan hebben een leuk programma samengesteld voor jong en oud. Iedereen kan mee doen! Voor kinderen is er een spellencircuit waar een leuk prijsje bij te winnen is. Daarnaast kan iedereen advies krijgen op het gebied van voeding en beweging, bijvoorbeeld over welke basis belangrijk is. Dit alles onder het genot van een lekker gezond drankje/hapje en een mooi muziekje!

Zin in een gezonde smoothie? Bij kinderopvang SKSG aan de Siersteen kun je je eigen smoothie fietsen met de SKSG Blenderbikes. Wie moe geworden is van het fietsen en lekker wil genieten van de zelfgemaakte smoothie kan uitrusten en een glittertattoo laten zeten.

WIJ-Vinkhuizen staat op het winkelcentrum met een grote partytent. Wijkbewoners kunnen hier kennis maken met verschillende medewerkers van WIJ en krijgen informatie over vrijwilligerswerk en participatiebanen. Ook is Slim Leven aanwezig: deze organisatie die zich inzet voor het ontwikkelen van een gezondere levensstijl heeft een leuke quiz.