Over iets meer dan een maand is het weer zover: de jaarlijkse Open Dag! MFC ‘t Vinkhuys opent dit jaar haar deuren op zaterdag 8 september voor iedereen die kennis wil maken ‘t Vinkhuys en de clubs en verenigingen die ‘t Vinkhuys huisvest. Net als bij andere instanties in de wijk kun je tijdens deze Open Dag bij ons terecht voor een heleboel leuke activiteiten en workshops! De open dag begint om 11:00 en duurt tot 15:00 uur.

Dit jaar richten we de Deel in als expositieruimte waar de kunstgroepen zullen exposeren. Hier maak je kennis met onze creatieve clubs die zich bezighouden met schilderen, aquarellen, kaarten maken, quilten en bandenweven. Op onze Open Dag natuurlijk ook veel livemuziek: zo hebben we optredens van de Akoestini’s en Kelvin Harskamp en Pieter Nanuru van de band Next Level. DJ Eddy zorgt voor de muzikale omlijsting. Een spetterend optreden van onze Countrylinedance-groep mag natuurlijk ook niet ontbreken! Voor kinderen is er dit jaar de Kidsarea. Kinderen kunnen hier leuke spelletjes spelen zoals doeltje trappen en sjoelen. Daarnaast is er een activiteit waar kinderen grashoofdjes kunnen maken. En niet onbelangrijk: voor iedereen is er gratis ijs!

Buiten hebben we net als vorig jaar een terras en markt met kraampjes waar clubs en verenigingen informatie geven. Op de markt staan onder andere: Tai Chi Tao, Leesclub ‘t Vinkhuys, Brideclubs ‘t Vinkhuys en Noord, Buurt 6, VinkHuisWerk, Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV), de taalcursussen Engels en Frans, Naaien, Groei&Bloei, Fietsclub ‘t Vinkhuys en Trefshot. De catering wordt verzorgt door Vrouwkracht.