De theatervoorstelling “Keukentafelgesprekken”, afgelopen november in ’t Vinkhuys, was het startschot voor de theatercursus ‘Verhalen van Vinkhuizen’. Op deze cursus voor 50-plussers volgde wederom een spetterende voorstelling waarin het resultaat van de cursus werd gepresenteerd.

 

Namens culturele organisatie VRIJDAG leidde theatermaker Fenna Besijn niet alleen de cursus, ze was ook verantwoordelijk voor de presentatie van de cursisten. En dat heeft ze fantastisch gedaan, aldus Jellie Hatzmann. Zij was één van de tientallen bezoekers die afkwamen op de presentatie. Ze geeft aan enorm te hebben genoten van de presentatie: “Iedereen was zo enthousiast! De deelnemers kwamen met een enorme dynamiek op. Fenna Besijn heeft er echt een laag in gelegd. Naast de humor die er inzat, merkte je ook dat de voorstelling niet uitging van medelijden, maar juist van de kracht van mensen.”

Besijn zelf was ook enthousiast en voor belangstellenden die in de toekomst een soortgelijke cursus willen volgen had ze goed nieuws: “Het is heel goed gegaan. Wellicht krijgt het een vervolg!”