Iedere maand heeft Mia weer fantastische tips die het leven wat makkelijker maken. Deze maand vertelt ze wat je allemaal met droogshampoo kan doen.

Zorg dus dat je altijd droogshampoo in huis hebt!

1. Frisse sportschoenen

Laat je je schoenen na het sporten maar liever buiten staan? Met droogshampoo is dat nergens meer voor nodig. Spray je schoenen in aan de binnenkant en laat de boel een nachtje inwerken. Klop ze de volgende ochtend goed uit (doe dat wel het liefst buiten, anders zit je binnen met een grote poederwolk) en je schoenen ruiken weer fris en fruitig.

 

2. Vlekkenheld voor je kleding

Een spetter olijfolie of boter op je blouse? Ook bij vetvlekken op kleding is droogshampoo je redder in nood. Droogshampoo neemt de olie in je haar op, zodat je het wassen van je haar nog even kunt uitstellen. En zo kan de shampoo ook deze vettigheid wegwerken. Spray droogshampoo op de vetvlek , laat inwerken en stop het kledingstuk in de wastrommel. Met een beetje geluk komt je kleding er weer helemaal vetvrij uit.

3. Krachtpatser in de sportschool

Ben je geregeld in de sportschool te vinden, en dan het liefst in de hoek waar de apparaten voor krachttraining staan? Gooi een kleine travelsize-verpakking droogshampoo in je sporttas. Door een klein beetje droogshampoo op je handen te sprayen, heb je meer grip. Bijvoorbeeld tijdens het liften van gewichten. Zo helpt droogshampoo je om conditie op te bouwen en spieren te kweken.

4. Tapijtreiniger

O, nee. Een vlek op je (nieuwe) tapijt of kleed? Droogshampoo kan de dag redden. Spray de droogshampoo op de vlek, laat een uurtje inwerken en ga er vervolgens met de stofzuiger overheen. Die zuigt dan de droogshampoo op en neemt, als het goed is, meteen ook alle deeltjes van de vlek mee.

 

5. Volumeversterker voor je wenkbrauwen

Kunnen je wenkbrauwen wel een beetje extra volume gebruiken? Door wat droogshampoo op een oude, goed gereinigde tandenborstel te sprayen en ze daarmee in vorm te borstelen, creëer je mooie, volle wenkbrauwen die perfect in shape blijven.