Volgende maand gaat de jaarlijkse Vinkhuizen Fietsvierdaagse (#VF4) van start. Deelnemers fietsen van 19 tot en met 22 juni door het prachtige landschap rondom de stad.

#VF4

Een fietsvierdaagse voor jong en oud, waarbij ontmoeting, recreatie en beweging centraal staan: dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de Vinkhuizen Fietsvierdaagse, somt Mia van Ringen op. Mia is ruim 20 jaar betrokken bij de organisatie, sinds ’t Vinkhuys deze fietsvierdaagse onder haar hoede heeft genomen. De opzet is dit jaar wel iets anders: “Speciaal voor kinderen en hun ouders hebben wij kortere routes toegevoegd. De laatste jaren komen we er namelijk steeds vaker achter dat kinderen wel mee willen doen, maar dat vier avonden 30 kilometer fietsen teveel van het goede is. We hopen dat door de kortere routes van zo’n 15 kilometer per avond, wij veel ouders met hun kinderen mogen inschrijven!” Een leuke bijkomstigheid voor deelnemende kinderen is de quiz die zij onderweg doen, waarmee ze ook nog eens leuke prijzen kunnen winnen.

#VF4 begint op maandag 19 juni om 18:00 bij ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan 94 in Vinkhuizen. Deelname voor volwassenen bedraagt €4, kinderen betalen slechts €2. Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via deze link