Tientallen enthousiaste deelnemers vertrokken afgelopen maandag vanaf ’t Vinkhuys aan de Diamantlaan om de eerste van vier routes rondom de stad te fietsen. Met een regenachtig begin van de dag leek de start van de fietsvierdaagse in het water te vallen maar gelukkig brak rond zes uur de zon door en bleef het verder droog.
De heer van der Veen was één van de deelnemers die op de eerste avond richting Appelbergen in Glimmen fietste. Met 86 jaar heeft van der Veen waarschijnlijk de meeste ervaring op de fiets. Zeker gezien het feit dat hij nog dagelijks flinke fietstochten maakt: “Als ik kan fietsen, dan ga ik fietsen. 25 a 30 kilometer per dag”. Tips voor andere deelnemers had van der Veen ook: “Gewoon doorgaan. Regen of zon, altijd fietsen!”
fietsvierdaagse
de heer van der Veen
Net als vorig jaar droeg de Albert Heijn aan de Siersteenlaan dit jaar weer een steentje bij omdat zij als onderdeel van de wijk hun rol en verantwoordelijk willen nemen met betrekking tot dit soort activiteiten. Dat resulteerde in een volle kar met water, fruit en ander lekkers voor onderweg.
Ook het WOV (Wijkoverleg Vinkhuizen) en Tweewielercentrum Selwerd ondersteunen de fietsvierdaagse net als voorgaande jaren. Daardoor bleven de kosten voor deelname wederom laag.
De fietsvierdaagse duurt tot en met donderdag.