De Vinkhuizen Fietsvierdaagse 2018 is afgelopen donderdag geëindigd. Met 75 inschrijvingen was het aantal deelnemers deze editie een groot succes.

Veel regen op de eerste dag, maar dat weerhield zo’n 70 deelnemers er niet van om op de fiets te springen. Dankzij de Albert Heijn Vinkhuizen gingen zij iedere avond met een flesje water en fruit en ander lekkers op pad. Deelnemers aan de korte route fietsten naar Matsloot in natuurgebied De Onlanden, onder de rook van Hoogkerk. De lange route ging naar de Appelbergen in Glimmen. Gelukkig bleef het de eerste avond droog, en dat gold ook voor de tweede dag. De lange route ging via de nieuwe Sontbrug naar café De Buren in Ten Boer. Daar konden de deelnemers op het terras terecht voor een stempel. Die haalden de fietsers op de korte route bij de Oostersluis ten noorden van de Oosterparkwijk.

Het echte zomerweer viel op de derde dag en met een prachtige route langs het Reitdiep naar Garnwerd aan Zee was dat voor veel deelnemers ook wel de favoriete fietstocht. De deelnemers aan de korte route gingen via het Van Starkenborghkanaal richting de controlepost bij Wierumerschouw. Op de slotdag fietsen zij naar Eelderwolde. Met een graad of 14 en flinke buien was dat een behoorlijk contrast met de dag ervoor. De lange route ging iets zuidelijker. Via het Noord-Willemskanaal en de prachtige omgeving rond de Vosbergen werd er gepauzeerd bij cafetaria Drieluik in Paterswolde. Na een fikse bui togen de deelnemers voor het laatste stuk fietsvierdaagse naar ‘t Vinkhuys. Daar werd nog even samen stilgestaan bij vier prachtige dagen. Extra aandacht was er voor de vrijwilligers die mee hebben geholpen aan de vierdaagse en iedereen kreeg een kleinigheidje van Rijwielhandel Selwerd. De volgende editie start op maandag 17 juni.

Alle foto’s van Hans Molijn terugzien? Dat kan via deze link