Woensdagavond 18 oktober 2017, aanvang 20.00 uur, organiseert de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen weer een lezingenavond in ‘t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen. Centraal deze avond staan de activiteiten van de Kerkuilenwerkgroep Groningen. Spreker is André Eijkenaar.

Als reactie op de achteruitgang van de Kerkuil is in het begin van de ’70 jaren in Groningen een start gemaakt met het oprichten van de Kerkuilenwerkgroep Groningen. De Kerkuilenwerkgroep Groningen is een onderafdeling van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland en krijgt ondersteuning van Landschapsbeheer Groningen. De Kerkuilenwerkgroep Groningen werkt nauw samen met Avifauna Groningen.

In deze lezing zal André Eijkenaar namens de Kerkuilenwerkgroep Groningen een overzicht geven van de broedbiologie, geslachtsverschillen, prooien, migratie, bedreigingen, beschermingswerk en onderzoek aan de Kerkuil. Aan de hand van de door de werkgroep verzamelde gegevens door de jaren heen zal hij inzicht gegeven in de populatiebiologie van de Kerkuil in de provincie Groningen. Dit alles zal ondersteund worden door André’s zelf gemaakte foto’s.

Kerkuil Foto André Eijkenaar

André Eijkenaar is reeds 34 jaar werkzaam als voorman bij Landschapsbeheer Groningen en sinds 1990 actief bij de Kerkuilenwerkgroep Groningen, waarvan de laatste 11 jaar als regiocoördinator. In die hoedanigheid onderhoudt hij namens de werkgroep de contacten met de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. André is hiernaast ook een vervend natuurfotograaf.

Plaats: ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen

Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Toegang: gratis voor zowel leden als niet leden

Informatie: www.avifaunagroningen.nl

Voor meer informatie: Kerkuilenwerkgroep Groningen: http://www.uilen.org/Groningen/Info_regio_Groningen.pdf Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland : http://www.kerkuil.com/pg-17825-7-23585/pagina/home.html