Quilttentoonstelling voor de 16e keer in ‘t Vinkhuys

Op zaterdag 4 november komen bezoekers uit het hele land naar ‘t Vinkhuys voor de zestiende editie van de jaarlijkse Quilttentoonstelling. Zij bewonderen tussen 10:00 en 17:00 uur ruim honderd unieke en kleurrijke quilts. Deze zijn gemaakt door veertig leden van de vier quiltgroepen van ‘t Vinkhuys. Uit al deze quilts krijgen de bezoekers de gelegenheid om de mooiste quilt uit de tentoonstelling te kiezen. De winnaar ontvangt een waardebon. De winnaar van vorig jaar was Harma Haan – Koning met de titel ‘Boom’.

 

Goede doel

Daarnaast is er een verloting van kleine artikelen, mini-quilts en kaarten. De opbrengst hiervan is voor het goede doel. De organisatie heeft dit jaar gekozen voor Groningen Geeft Thuis: een initiatief van stichting Het Kopland.

Help de nieuwe vrouwenopvang inrichten: Geef Thuis. Voor de inrichting van de nieuwe vrouwenopvang is in totaal €500.000 nodig.

Dit bedrag dekt het volledige interieur. De slaapkamers, de appartementen, de ontvangstruimtes, therapiekamers, kinderspeelgoed, vloeren, wanden: alles. We kiezen hier steeds voor duurzaam en veilig. We roepen de hulp van Groningen in om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen ons helpen.

 

Gastquiltster

Als gastquiltster is dit jaar Riena Havinga gevraagd. Zij zal in de pronkkamer een selectie tonen van haar mooiste quilts en vragen beantwoorden van bezoekers. Zij maakt al meer dan twintig jaar prachtige quilts