HCC Seniorenacademie heeft op woensdag 28 maart haar maandelijkse themabijeenkomst in ‘t Vinkhuys. Centraal deze ochtend staat de GPS-functie van de smartphone.

Het thema deze ochtend is “De GPS-functie op de smartphone”. Elke Smartphone is tegenwoordig uitgerust met een Global Positioning System. Met name onmisbaar voor navigatie met de Smartphone tijdens wandelen, fietsen en autorijden. GPS kan erg handig zijn: daar waar je vroeger de bosatlas uit de kast haalde om je kleinkinderen te laten zien waar je op vakantie bent geweest, tegenwoordig pak je al snel je smartphone uit je broekzak om via bijvoorbeeld Google Maps te laten zien waar je allemaal bent geweest. Dat is mede te danken aan de uitvinding van GPS. Over de mogelijkheden, maar ook over de beveiliging van ongewenst gebruik door veel apps, die graag willen weten waar u precies bent, wordt dieper ingegaan in deze  lezing.

Er is een syllabus beschikbaar voor 2 euro. Deze themabijeenkomst in ´t Vinkhuys is van 10:00 tot 12:00 uur aan de Diamantlaan 94. Leden van de HCC hebben gratis toegang; niet leden betalen 4 euro, maar een eerste kennismaking is gratis.