De Vinkhuizen Fietsvierdaagse #VF4 is afgelopen donderdag met een optreden van de Akoestini’s feestelijk afgesloten. Aan de fietsvierdaagse deden dit jaar weer tientallen deelnemers mee. De start van de vierdaagse vorig jaar viel letterlijk in het water met flinke hoosbuien, maar dit jaar was het gelukkig droog. Met zo’n 32 graden was de start dit jaar wel tropisch warm te noemen. Desalniettemin besloten meer dan 50 deelnemers van start te gaan vanaf ‘t Vinkhuys aan de Diamantlaan richting het Leekstermeer . Wethouder Paul de Rook verrichtte het startschot.

Dit jaar konden deelnemers kiezen uit twee routes: de gewone route van 30 kilometer per avond en een korte route van zo’n 15 kilometer per avond. Voor jongere deelnemers een mooie manier om ook mee toen doen: zij konden samen met vader of moeder deze korte route fietsen waarbij ze ook nog eens meededen aan een leuke quiz en kans maakten op mooie prijzen. Onderweg werden ze royaal van eten en drinken voorzien met dank aan Albert Heijn Vinkhuizen. Dinsdag en woensdag was het met een graad of 22 een stuk aangenamer en werd gefietst richting Peize en Zuidhorn.

Op de slotdag op donderdag dreigde een fikse regenbui nog roet in het eten te gooien, maar gelukkig voor de deelnemers waren de buien voor de start weer verdwenen. Zo kon er begonnen worden aan de laatste route, ditmaal richting Bedum. Teruggekomen bij ‘t Vinkhuys werden de deelnemers onder muzikale begeleiding van de Akoestini’s verwelkomd. Onder het genot van hapjes en drankjes werd met elkaar nagepraat over de afgelopen dagen. Daarnaast werden Hans Molijn en Ine Nijmeijer, beiden sinds jaar en dag betrokken bij de organisatie en verantwoordelijk voor het bedenken van de prachtige routes, in het zonnetje gezet. Uit handen van directeur Wilko Eskes van ‘t Vinkhuys ontvingen zij een prachtige bos bloemen en een cadeaubon als waardering voor de fantastische inzet die zij ieder jaar leveren.

Hans Molijn maakte ook de onderstaande foto’s:

We zien alle deelnemers graag terug op maandag 18 juni 2018!