Tientallen bezoekers zijn afgelopen maandag van start gegaan bij de opening van de Vinkhuizen Fietsvierdaagse (#VF4). De fietsvierdaagse werd dit jaar voor de 33e keer verreden. Met een temperatuur van boven de 30 graden was het dit jaar een stuk warmer dan vorige edities, reden voor de organisatie om de deelnemers van extra water te voorzien. Wethouder Paul de Rook verrichte na een korte toespraak het startschot.

Vinkhuizen Fietsvierdaagse

Wijkwethouder Paul de Rook verricht het startschot.

De fietsvierdaagse kent dit jaar een iets andere opzet. Nieuw zijn de juniorroutes: met een lengte van ongeveer 15 kilometer per avond ideaal voor ouders en kinderen om samen te fietsen. Vader Theo en zoon Jort uit Vinkhuizen deden dit jaar voor het eerst mee en kozen ervoor om deze routes te fietsen.  Hoewel Jort nog aan het herstellen was van een griepje, vond hij de eerste dag erg leuk. Vanuit ‘t Vinkhuys vertrokken ze samen in zuidelijke richting naar de Onlanden voor de controlepost. Hier werd een korte pauze gehouden en kon er, met dank aan Albert Heijn Vinkhuizen, even wat worden bijgetankt. “Ranja, appelsap, water, koekjes en fruit, dat was echt super verzorgd!”, aldus vader Theo.

 

Op de slotdag op donderdag 22 juni nodigt ‘t Vinkhuys iedereen uit om vanaf 20:00 uur de deelnemers weer welkom te heten. Op deze feestelijke afsluiting is er livemuziek en zijn er hapjes!

Deelnemers die het op de eerste dag te warm vonden, zijn van harte welkom om op dinsdag alsnog mee te doen! Dit kan bij ‘t Vinkhuys vanaf 17:30 tot 18.30 uur.